Behandling mot tandlossning 

Vad är tandlossning?


Tandlossning (parodontit) är en infektionssjukdom som leder till att tänderna långsamt lossnar genom att deras fäste i käkbenet. Tandlossningen utvecklas av en tandköttsinflammation (gingivit) som får fortgå under lång tid utan behandling.

Tandköttsinflammation (gingivit) orsakas av bakterier i ”plack” och ”tandsten”, vilket ger rött, svullet och lättblödande tandkött. Då har bakterierna fått fäste även nere i tandköttsfickan kring tänderna och påverkar där både rothinnan och käkbenet negativt. Klicka här mer om tandlossning på 1177.se

 

 

Behandling mot tandlossning


Tandköttsinflammationen (gingivit) måste behandlas i tid och tandsten tas bort så att man uppnå en fullständig utläkning. Om man undviker behandlingen kommer tandlossningen (parodontit) att uppstå, vilket innebär att bakterierna har orsakat nedbrytning av käkbenet och fästet förstörs för tänderna.

När ”plack” har blivit ”tandsten” täcker den tandköttskanten, vilket gör att du inte kommer åt att borsta där ordentligt. Då måste du vända dig till din tandläkare eller tandhygienist som skrapar bort tandstenen med speciella instrument..

God munhygien och regelbundna besök till tandhygienisten kan förebygga (gingivit) och (parodontit).  Ju tidigare behandlingen sätts in desto större utsikter att nå ett gott resultat.

Blöder ditt tandkött vid tandborstning eller när du använder tandtråd? Ring oss idag på 08- 34 34 80 eller skicka mejl till info@alphadental.se så hjälper vi dig.

 
Kontakta oss
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
Fill out this field
Fill out this field